AKTUELLT

Stöd och matchning

Välkommen till Beliv AB – Stöd och matchning

Vi har varit med som leverantör åt Arbetsförmedlingen i avtalet Stöd och Matchning sedan det bödrjade.

Vi lägger stor vikt vid att vara ett stöd för att finna ett arbete, eller gå vidare till utbildning. Vår uppgift är att på olika sätt stödja och underlätta att komma in i arbetslivet.

Vi har erfarenhet av studier och utbildning och många års erfarenhet av studie och yrkesvägledning och kan visa på studier och yrken samt hur de hänger ihop med arbetsmarknaden.

Vi börjar med gemensam planering och utgår från tidigare erfarenhet och mål för framtiden.

Vi arbetar aktivt mot ett mål och använder oss av det nätverk vi ha.

Det kan ingå att planera studier, praktik, studiebesök eller att direkt gå till arbete beroende på vilka tidigare erfarenhet som finns. För den som inte har tidigare erfarenhet är målet att finna en första sådan.

Vi börjar tidigt med att sammanställa ansökningshandlingar och träna inför att träffa arbetsgivare.

Har du tidigare utbildning har vi goda kunskaper hur denna ska tillvaratas och hur vi går vidare med att värdera eller komplettera eller att skaffa praktik arbete inom aktuellt område.

Vi träffas regelbundet för att du ska få det stöd du behöver.

Språk; Vi talar svenska och engelska och arabiska.. Övriga språk tar vi in tolkar.

Om du vill välja oss som stöd i jobbsökande och/eller att matcha mot rätt utbildning så går du in på Arbetsförmedlingen där du bor och väljer Beliv AB.

Vi hör av oss så snart vi fått meddelande av Arbetsförmedlingen. Du är också välkommen att ringa oss om det finns funderingar innan du väljer.

Den som är intresserad är alltid Välkommen att besöka oss för ett samtal eller bara hälsa på och dricka en kopp kaffe.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer

Arbetsmarknadsområde Gävle/Sandviken
Cecilia Lind
E-mail; cecilia.lind@beliv.se
Mobil; 070 444 96 13

Arbetsmarknadsområde Stockholm

E-mail; basil.abushaar@beliv.se

Mobil; 076 422 77 69

Kompetenskartläggning

Studier visar att företag som satsar på kompetensutveckling kan bli lönsammare än de som inte gör det.   Kompetenskartläggningen kan mycket väl vara ett viktigt dokument i utvecklingssamtal.

Vi kan utifrån företags behov samordna och följa upp när kompetensutvecklingen kommit igång. Vi vänder oss till alla företag – större som mindre – samt organisationer och myndigheter.

Vi utgår från företagets visioner och mål men kan se en fördel med att komma utifrån. Kontakta oss gärna för kompetensutveckling så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda.

Vi kan visa på möjliga vägar att kombinera studier och arbete där oftast den egna insatsen är vad som krävs.

Studier visar att företag som satsar på kompetensutveckling kan bli lönsammare än de som inte gör det. Just att ha en plan med fortbildningen kan spara både tid och pengar.

Vi utgår från företagets visioner och mål. Vår styrka är att vi har god kännedom om arbetsmarknaden och hur den hänger ihop med utbildningsbehov efter flera års vägledning till studier och yrken.

Våra program har vi utformat efter många års erfarenhet av vägledning till studier och yrken. Vi har lång erfarenhet och utbildning från universitet. En viktig ambition hos oss är att alla våra deltagare ska få ett gott bemötande och att vi har hög kvalitet på våra tjänster.

Vi har goda kunskaper om utbildningar och olika sätt att studera på. Det finns idag många olika sätt att studera på. Vi ger stöd att hitta rätt utbildning – och utgår från ett livslångt lärande. Vi fokuserar på möjligheter – och ger stöd att komma fram till uppsatta mål.

Har du funderingar på att starta eget företag?

Funderar du på att starta företag? Beliv AB erbjuder samtal för både individer och grupper kring att starta eget.Kontakta oss så berättar vi vilket stöd vi kan ge och hur vårt upplägg ser ut.